Održan 83. Susret kolekcionara i sajam antikviteta

Značke, novčanice, kovanice, oružje i porcelan samo su deo ponude starih i vrednih predmeta koji su u subotu u MKC “Nepker” predstavljeni na 83. Susretu kolekcionara i sajmu antikviteta. Organizator manifestacije, koja se dva puta godišnje organizuje u našem gradu, je Društvo kolekcionara Subotice.

Za ljubitelje antikviteta i kolekcionare iz regiona susret u Subotici dva puta godišnje je obavezno mesto okupljanja. Filatelista i kolekcionar značaka Petar Arambašić iz Sombora samo je jedan od onih koji svake godine izlažu svoje kolekcije na sajmu.

Susret kolekcionara, 83. po redu, okupio je 70 izlagača koji su svoje kolekcije izložili na preko 120 stolova. Pored izlagača iz Vojvodine, retko viđene antikvitete predstavili su i kolekcionari iz Beograda i Kragujevca, dok je među posetiocima bilo gostiju i iz susedne Mađarske i Hrvatske.

Da je sve u znaku kolekcionarstva, vidi se i po ulaznicama koje svake godine imaju prigodnu temu. Ulaznica štampana u 300 numerisanih primeraka ovoga puta bila je posvećena obeležavanju 325. godišnjice bitke kod Sente.