37. Prvomajski uranak

Posle dve godine pauze, na Paliću će od subote do utorka, 3. maja biti održana 37. po redu manifestacija “Prvomajski uranak”. Posetioce očekuje bogat zabavni i sportski program, kao i kvalitetna ugostiteljska ponuda.

Iz preduzeća “Park Palić” najavili su da posetioce tokom četiri praznična dana očekuju bogati turistički sadržaji, vašarska, kao i kvalitetna gastronomska ponuda vojvođanske kuhinje. Po tradiciji, tokom manifestacije na parkingu kod Muškog štranda biće postavljen najveći luna park u zemlji na čak 11 hiljada kvadratnih metara.

Tokom prazničnih dana radno vreme Zoološkog vrta biće od 8 do 20 časova. Pored programa hranjenja životinja, koji će u periodu od 10 do 18 časova biti organizovan na svaka 2 sata, posetioce u ZOO vrtu očekuju i zanimljive izložbe.

Članica GV zadužena za turizam, Hargita Erči kaže da se na Paliću očekuje veliki broj posetilaca, te da su smeštajni kapaciteti uglavnom popunjeni.

Ulazak vozila u ulice Jožefa Hegediša, Splitsku aleju i Olge Penavin, biće moguć samo uz propusnice preduzeća “Park Palić”. Bez propusnica parkiranje će biti moguće na parkingu iza hotela „Prezident“, gde će dnevna karta koštati 180 dinara za putnička vozila i 480 dinara za autobuse, kao i u Ritskoj ulici gde će parkiranje biti besplatno. Preduzeće „Park Palić“ obezbedilo je dežurstvo vatrogasnog vozila i vozila hitne pomoći.