Akademik prof. dr Nenad Vunjak poklonio svoj legat Gimnaziji i Ekonomskoj školi “Dositej Obradović” u Bačkoj Topoli

Akademik prof. dr Nenad Vunjak poklonio je legat 39 knjiga i 25 zahvalnica, plaketa i panoa Gimnaziji i Ekonomskoj školi “ Dositej Obradović” u Bačkoj Topoli. Legat knjiga biće postavljen i dostupan svim učenicima ovih škola i zainteresovanim za istraživanje u oblasti finansija.

Akademik prof. dr Nenad Vunjak rođen je u Staroj Moravici, odrastao je u selu Gornja Rogatica a završio Gimnaziju u Bačkoj Topoli kao druga generacija đaka. Upravo iz tog razloga, odlučio je da 40-godišnji stručni i naučni rad pokloni srednjoj školi u Bačkoj Topoli, kao podsticaj za mlade iz ove sredine da nastave svoje školovanje i stručno usavršavanje.

Na poklonu u vidu legata zahvalio se direktor Gimnazije i Ekonomske škole “Dositej Obradović”, Veselin Martinović koji je rekao da mu je velika čast što je prof. dr Nenad Vunjak odlučio da baš ovoj školi ostavi svu svoju intelektualnu imovinu, koju je stekao tokom četiri decenije dugog naučno-istraživačkog rada.

Svečanoj predaji legata koja je upriličena na manifestaciji “Dani Dositeja Obradovića” u srednjoj školi koja nosi njegovo ime u Bačkoj Topoli prisustvovao je veliki broj gostiju, među kojima je bilo i 14 profesora fakulteta. Mnogi od njih govorili su o naučnim postignućima i karijeri prof.dr Vunjaka i značaju legata.

Knjige koje su deo legata odnose se na naučnu oblast Finansije-finansijski menadžment, korporativne finansije, upravljanje finansijama i menadžement, bankarstvo i berze, kao i upravljanje tržištem kapitala.