Održan protest roditelja čija deca pohađaju OŠ „Sečenji Ištvan“

Oko tridesetak roditelja čija deca pohađaju OŠ „Sečenji Ištvan“ okupili su se juče u popodnevnim satima ispred škole da pokažu nezadovoljstvo zbog incidenta koji se dogodio u školi kada je navodno, jedan učenik osmog razreda pretio nastavnicima i učenicima.

Kako svedoči majka jednog dečaka koji pohađa ovu školu, njeno dete trpi nasilje od pomenutog dečaka od petog razreda. Ona kaže da je od 5. do 8. razreda bilo više situacija u kojima je dečak napadao njeno dete i pretio mu, te da je ona te slučajeve prijavljivala i školi i policiji kada je situacija bila ozbiljnija. Kako ističe, o poslednjem navodonom incidentu nisu ni obavešteni i zahtevaju da dobiju informacije o tome šta se tačno dogodilo i šta je preduzeto po tom pitanju. Kako ističe, zabrinuta je za bezbdenost svog deteta i neće ga puštati u školu sve dok problem sa dečakom koji je problematičan ne bude rešen.

I drugi okupljeni roditelji strahuju za bezbednost dece u školi i zameraju upravi škole što im se nije obratila sa objašnjenjem.

Okupljeni roditelji su postavili ultimatum i kažu da neće puštati decu u školu dok god se problem ne reši i traže od svih nadležnih institucija da se uključe u rešavanje problema kako se ne bi ponovio scenario iz „Ribnikara“.