Prijem kod gradonačelnika za glumce Narodnog pozorišta

Gradonačelnik Stevan Bakić primio je danas glumce subotičkog Narodnog pozorišta koji su u poslednjih mesec dana osvojili značajne nagrade na pozorišnim festivalima u zemlji.

Gradonačelnik je primio delegaciju glumaca Narodnog pozorišta Subotica na čelu sa direktorom Milošem Nikolićem. Među glumcima su bili Minja Peković i Srđan Sekulić, glumci Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta i Čila Pamer i Čaba Ralbovski, glumci Drame na mađarskom jeziku. Gradonačelnik je čestitao glumcima na nagradama koje su osvojili u poslednjih mesec dana na festivalima u zemlji, a posebno na 9 nagrada za predstavu “Kus petlić” Drame na srpskom jeziku na 66. Sterijinom pozorju. Osim toga, vredne nagrade osvojili su i glumci Drame na mađarskom jeziku sa predstavom “Ožalošćena porodica” na 38. Nušićevim danima u Smederevu.

Stručni žiri dodelio je nagradu „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru na 66. Sterijinom pozorju Minji Peković, članici ansambla Drame na srpskom jeziku subotičkog Narodnog pozorišta, za ulogu Milje Bušatlije u predstavi „Kus petlić“. Srđan Sekulić, član istog ansambla za istu predstavu nagrađen je Sterijinom nagradom za glumačko ostvarenje.

Predstava “Ožalošćena porodica” u izvođenju Drame na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta u režiji Andreja Boke, dobila je nagradu za najbolju predstavu u celini po odluci stručnog žirija na 38. Nušićevim danima u Smederevu. Za glumicu večeri, publika je proglasila Čilu Pamer za ulogu Danice u ovoj predstavi.

Direktor Narodnog pozorišta, Miloš Nikolić iskoristio je priliku da se zahvali na čestitkama za osvojene nagrade, ali i za podršku grada za kulturnu scenu Subotice. On se posebno zahvalio svim zaposlenima u Narodnom pozorištu koji su zaslužni za postignuti uspeh.

Prema najavama direktora Narodnog pozorišta u narednoj sezoni publika može da očekuje gostovanja Narodnog pozorišta iz Beograda i Sprskog narodnog pozorišta iz Novog sada, te će publika, po njegovim rečima, imati priliku da uživa u Subotici i u operi i u baletu.