125 godina postojanja OŠ „Ivan Goran Kovačić“

Učenici i nastavnici OŠ „Ivan Goran Kovačić“, juče su obeležili 125 godina postojanja ove vaspitno-obrazovne ustanove. Ovaj jubilej propraćen je bogatim kulturno-umetničkim programom. Iz škole navode da su posebno ponosni na to što ova institucija od samog početka, odnosno punih 125 godina funkcioniše kao škola.

Učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“ uložili su ogroman trud prilikom pripremanja svečanog programa, kažu, pripreme su trajale nedeljama. Đaci su bili ponosni što su dobili priliku da svoj talenat predstave baš na Dan škole, pred roditeljima, nastavnicima, prijateljima i gostima.

Na priredbi, povodom obeležavanja Dana škole, premijerno je prikazan film koji na zanimljiv način prikazuje šta se dešava unutar zidova škole tokom školske godine. Od prošle godine na priredbi se dodeljuju i priznanja učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate u toku godine.

Proslavu Dana škole, svojim prisustvom su, između ostalih, uveličali i Nataša Aleksić, članica gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja, Jadranka Kojić, prosvetni savetnik, predstavnici Fondacije „Tijana Jurić“, direktori iz drugih škola i nastavnici u penziji.