понедељак , 15 августа 2022
Naslovna / Društvo / 10 miliona dinara za mere zapošljavanja

10 miliona dinara za mere zapošljavanja

Za aktivne mere politike zapošljavanja koje grad sprovodi, ove godine opredeljeno je 10 miliona dinara iz gradske kase, a u planu je da uz pomoć republičke vlasti bude opredeljeno još 5, čime će sa ukupno 15 miliona dinara i ove godine blizu 80 Subotičana naći zaposlenje.

Za petak je zakazana sednica Saveta za zapošljavanje Grada Subotice na kojoj treba da bude doneta odluka o raspisivanju prvog Javnog poziva za zapošljavanje za koji je opredeljeno 5 miliona dinara. Ovim konkursom predviđeno je radno angažovanje osoba u trajanju do 4 meseca, a visina nadoknade koju će zaposleni dobijati je 25.000 dinara. Osim ove mere, Grad godinama kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja previđa i subvencionisanje zapošljavanja lica iz teže zapošljivih kategorija sa 2,5 miliona dinara, a isto toliko odvojeno je i za subvencije za samozapošljavanje.

Prošlogodišnjim Lokalnim akcionim planom zapošljavanja zaposlenje je tokom 2021. godine našlo 75 Subotičana, a planirano je da približno isti broj naših sugrađana kroz mere zapošljavanja koje grad finansira i ove godine nađe zaposlenje.

Prema poslednjim dostupnim podacima, u našem gradu ima 4113 nezaposlenih lica koja su evidentirana u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Koncert Tijane Bogićević u nedelju na Paliću

Pop pevačica Tijana Bogićević održaće koncert u nedelju na Letnjoj pozornici na Paliću. Koncert je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.