sreda , 5 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Završeni Zavičajni dani

Završeni Zavičajni dani

Peti po redu Zavičajni dani završeni su u subotu, kada je završena i manifestacija Dani Srpske u Srbiji, koja je prethodnih dana održana u 19 gradova širom naše zemlje.

 

Koncertom Marinka Rokvića na Trgu, u subotu su završeni peti po redu Zavičajni dani u organizaciji Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga. Organizatori ocenjuju da je manifestacija u potpunosti ispunila očekivanja.

 

Po rečima člana Gradskog veća zaduženog za oblast turizma, investicije i međunarodnu saradnju, Srđana Samardžića, Subotica se ponosi ovom, kao i svim ostalim manifestacijama od posebnog značaja. On je istakao da su ovakve manifestacije način da se ojačaju uspostavljene veze sa bratskim gradom Banjalukom.

 

Istovremeno sa zatvaranjem Zavičajnih dana zatvorena je i manifestacija Dani Srpske u Srbiji koja je održana proteklih dana u više gradova u Srbiji. Manifestaciju Dani Srpske u Srbiji zatvorio je ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Vlade Republike Srpske, Zlatan Klokić.

 

Manifestacija Zavičajni dani u našem gradu održava se od 2013. godine, a iste godine započeta je manifestacija Dani Srpske u Srbiji.

O autoru Jasmina Tatic

Pogledaj i sledeće

Tokom jučerašnjeg nevremena u Subotici je u proseku palo 45 litara kiše

U Subotici je juče tokom kratkotrajnog nevremena palo 45 litara kiše. Dok je najveća količina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *