nedelja , 26 maj 2019
Naslovna / Hronika / Zaplenjena roba na Kelebiji

Zaplenjena roba na Kelebiji

Tokom vikenda, carinici su na Kelebiji sprečili krijumčarenje specijalnog vozila za košenje trave, televizora i mobilnih telefona, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 10.000 evra, saopštila je Uprava carina.

Nesvakidašnji prekršaj dogodio se u subotu, kada je na ulazu u zemlju, u pokušaju krijumčarenja vozila za košenje i sakupljanje trave, osujećen 40-godišnji Mladenovčanin, koji je iz Austrije, gde radi, sa još troje saputnika putovao ka svom rodnom gradu.
Na pitanje carinika o robi za prijavljivanje, vozač je u ime svih prisutnih odgovorio da, sem ličnih stvari, imaju i nešto polovne robe.
Kada je carinik, zavirio ispod cerade auto-prikolice, u njenom srednjem delu je ispod dušeka, kofera i džakova pronašao i novo vozilo za košenje i sakupljanje trave marke „huskvarna“. Prema računu, koji je takođe naknadno pronađen, njegova vrednost je 3.700 evra.
Drugi prekršaj je otkriven sutradan, prilikom kontrole minibusa, kojim je iz Nemačke ka Albaniji putovalo 12 putnika. Oni su, zajedno sa vozačem, na pitanje carinika o tome da li imaju nešto što podleže kontroli odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.
Detaljnom kontrolom, carinici su najpre na dnu prtljažnika, ispod naslaganih torbi i kesa pronašli tri nova „samsung“ televizora, a potom su na polici iznad suvozačkog sedišta našli i ukrasnu kesu sa tri nova mobilna telefona „ajfon 6“ i „huavej“.

Nadležni sud je 36-godišnjem vozaču, koji se izjasnio kao vlasnik, po hitnom postupku izrekao novčanu kaznu od 2.000 evra, a neprijavljena roba je trajno oduzeta i biće prodata na carinskoj licitaciji. Sredstva od prodaje robe oduzete u prekršajima, slivaju se direktno u državni budžet, navodi Uprava carina.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Nestao Nikola Mandarić

Sedamdesettrogodišnji Nikola Mandarić nestao je u subotu, 11. maja na Prozivci, a od nedelje se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *