četvrtak , 6 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Zaključen govor sa stručnim konsultantom na projektu sanacije jezera Palić

Zaključen govor sa stručnim konsultantom na projektu sanacije jezera Palić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u saradnji sa „KfW“ bankom, izbaralo je austrijsko preduzeće „Posch and Partners“ za stručnog konsultanta na projektu sanacije jezera Palić. Predstavnici svih učesnika na projektu „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“ juče su se sastali u Gradskoj kući, kako bi se dogovorili o narednim projektnim aktivnostima.

Ministarstvo građevinarstva je Ugovor sa stručnim konsultantom zaključilo na 36 meseci, od kojih je prvih 12 predviđeno za uvid i raspisivanje tendera. Stručni konsultatnt je u obavezi da u naredna dva meseca podnese izveštaj a nakon toga će moći da se pristupi raspisivanju tendera za nabavku radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Palić, crpne stanice i spojnog potisnog voda. Direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević kaže da su predstavnici konsultantske kuće na prvom sastanku poručili da su izuzetno zadovoljni onim što je do sada urađeno, posebno činjenicom da je kompletna projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju vodovodne mreže u naselju Palić završena.
izjava, Predrag Radivojević, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje 2:52 -3:35
Paralelno sa izgradnjom kanalizacione mreže, konsultantska kuća će izvršiti analizu rada prečistača, kako bi se detektovale slabe tačke i unapredio rad prečistača. Pored toga, otpočeće se i sa pripremnim aktivnostima za izgradnju zaštitnog pojasa oko jezera Palić i jezera Ludaš, kao i aktivnostima vezanim za biomanipulaciju.
Izjava, Ervin Molnar 4:10-4:54, projekt menadžer za Grad Suboticu
Cilj projekta „Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš“, za koji je obezbeđena bespovratna donacija Vlade Republike Nemačke u iznosu od 6,5 miliona evra, jeste poboljšanje kvaliteta vode Palićkog i Ludaškog jezera, kao preduslova za stvaranje boljih uslova za očuvanje biološke raznovrsnosti i stvaranje potencijala za razvoj turizma ovog područja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Tretman suzbijanja komaraca od 10-16. avgusta

Tretman suzbijanja odraslih komaraca sa zemlje sproveše se u periodu od 10.do 16. avgutsa. Tretman …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *