ponedeljak , 28 septembar 2020
Naslovna / Društvo / Za rekonstrukciju trafo stanica u Subotici uloženo 3 miliona evra

Za rekonstrukciju trafo stanica u Subotici uloženo 3 miliona evra

Grad Subotica jedan je od najvažnijih industrijskih centara na severu zemlje, u kom posluju brojne strane kompanije poput Svarovskog, Simensta i Kontinentala, stoga je bilo neophodno obezbediti stabilno i sigurno napajanje električnom energijom, poručio je v.d. direktora EPS-a, Milorad Grčić, prilikom obilaska rekonstruisanih trafo stanica u gradu. Grčić je obišao dve potpuno rekonstruisane trafo stanice „Subotica 1“ i „Subotica 2“, a za njihovu obnovu utrošena su sredstva u iznosu od oko 3 miliona evra.

V.D. direktora EPS-a, Milorad Grčić, u pratnji načelnika Severnobačkog okruga Dragog Vučkovića obišao je dve potpuno rekonstruisane trafo stanice, te tom prilikom izjavio da je rekonstrukcija važna zbog daljeg industrijskog razvoja grada, odnosno zbog dolaska novih investitora. Trafo stanica „Subotica 1“, izgrađena je 1959. godine, a prvi put posle 59 godina ona je u potpunosti rekonstruisana i modernizovana. U potpunosti je rekonstruisana i trafo stanica „Subotica 2“.

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković zahvalio se Grčiću na poseti i tom prilikom istakao da Suboticu decenijama unazad nije posetio direktor EPS-a. Vučković je naveo da Elektrodistribucija Subotica spada u vodeće elektrodistribucije u Srbiji, i dodao da grad sada ima dobre preduslove da se dalje razvija.

Grčić je istakao da, iako se poslednjih godina dosta radilo na modernizaciji, u Srbiji postoji još mnogo trafo stanica kojima je neophodna rekonstrukcija, jer se decenijama osim sitnih popravki ništa nije radilo.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Održana tribina „Politika i sindikat“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *