subota , 6 jun 2020
Naslovna / Društvo / U toku radovi renoviranja prostorija MZ Makova sedmica

U toku radovi renoviranja prostorija MZ Makova sedmica

Ekipa RTV Yu eco nastavilja je akciju praćenja aktivnosti Mesnih zajednica. U MZ Makova sedmica u toku radovi renoviranja prostorija Mesne zajednice. Od strane Grada je za tu namenu izdvojeno je 4 miliona dinara.

Vladimir Jasić je stanovnik Mesne zajednice Makova sedmica, a živi u neasvaltiranoj ulici Radojke Lakić. On je naglasio da se problemi stvaraju kada padne kiša jer se nakuplja višak vode i da u delu u kome on živi nema kablovske ni vodovodne mreže.

Prema rečima Mirsada Nalića, predsednika MZ Makova sedmica u toku ove godine izvršena je cementna stabilizacija 1.100 m u ulici Ane Frank. Osim toga na Majšanskom putu u Graničarskoj ulici i ulici Slobodana Penezićža Krcuna urađeni su kanali. Problemi u Bračkoj ulici biće rešeni na proleće kada će u ovoj ulici biti postavljen tucanik. Problemi ostalih ulica će biti rešeni kada se nabavi potrebna projektna dokumentacija čije pribavljanje predstavlja najveću prepreku u rešavanju problema na teritoriji ove MZ. U protekle dve godine investicijom Telekoma od preko 20 miliona dinara rešeno je više od polovine problema koji se odnose na rad telekomunikacionih mreža ističe predsednik Skupštine MZ Makova Sedmica.

Ova Mesna zajednica ima oko 6.000 stanovnika. U narednom periodu planirano je otvaranje privremene pijace čije stvaranje je na na teritoriji MZ obezbedilo JKP ,,Subotičke pijace“.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U toku izgradnja stanova za izbegla lica

U Ulici Ive Senjanina započeta je izgradnja stanova kojima će biti rešeno stambeno pitanje za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *