četvrtak , 20 jun 2019
Naslovna / Kultura / U 2018. godini najčitaniji su bili trileri, ljubavni romani i popularna psihologija

U 2018. godini najčitaniji su bili trileri, ljubavni romani i popularna psihologija

Tokom 2018. godine Subotičani su najviše čitali trilere, ljubavne romane i popularnu psihologiju. Kako kažu u Biblioteci, čitaoci vole da se vraćaju i klasicima, a domaće serije takođe utiču na to koje knjige će biti čitane tokom godine.

U Gradskoj biblioteci Subotica tokom prošle godine najviše su se čitali trileri, ljubavni romani i popularna psihologija. Kako objašnjavaju bibliotekari, i domaće serije utiču na to koje će knjige biti čitane, pa je tako aktuelan Dobrica Ćosić i njegovi “Koreni”, a pre toga bila je tražena literatura o Nemanjićima. U 2018. godini među najčitanijim piscima bili su: Jun Esbe, Li Čajld, Danijela Stil, Nora Roberts, ali i Zoran Milivojević i Vladeta Jerotić.

Na pozajmnom odeljenju za odrasle Gradske biblioteke ima oko 2500 članova. Broj članova Biblioteke povećava se tokom akcija koje ova ustanova organizuje u oktobru, kada Biblioteka obeležava rođendan.

Nedavno je radno vreme Biblioteke promenjeno zbog, kako objašnjavaju u ovoj ustanovi, revizije bibliotečkog knjižnog fonda. Biblioteka radi ponedeljkom, sredom i petkom od 7,30-15,00 časova, a utorkom i četvrtkom od 12-19,30, dok subotom ne radi. Ovakvo radno vreme biće najverovatnije do sredine februara, a nakon toga će Bibliteka opet raditi uobičajeno.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Predstava „Priča se po gradu“ oduševila Subotičane

Na Letnjoj pozornici na Paliću sinoć je odigrana jedna od trenutno najpopularnijih predstava “Priča se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *