subota , 6 jun 2020
Naslovna / Društvo / Trideset ugovora za kupovinu seoskih kuća izbegličkim porodicama

Trideset ugovora za kupovinu seoskih kuća izbegličkim porodicama

U Velikoj većnici Gradske kuće uručeno je trideset ugovora za kupovinu seoskih kuća okućnicom u okviru petog potprojekta Regionalnog stambenog programa(RSP) u Republici Srbiji. Vrednost uručenih ugovora koji su dodeljeni izabranim izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske je 330. 000 evra. Projekat čija je ukupna vrednost 46 miliona evra je podržan od strane Komeserijata za izbeglice i raseljena lica, Vlade Republike Srbije, OEBSA i finansiran iz fonda EU.

Porodica Jerković je jedna od onih kojima je danas dodeljen ugovor. Rekli su nam da im mnogo znači što će nakon četrnaest selidbi kroz koje su prošli od 1999. godine napokon imati svoj dom.

Iz Komeserijata za izbeglice i raseljena lica poručuju da će naši sugrađani kojima su dodeljeni ugovori dobiti sredstva u vrednosti od 11.000 evra od čega je će 1.500 evra biti namenjeno za renoviranje seoskih kuća sa okućnicama.

Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Bojana Stevića, ukupna vrednost projekta iznosi 46 miliona evra.

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, izrazio je zadovoljstvo zbog dodele ugovorora i napomenuo da je jedan od prioriteta lokalne samouprave trajno rešenje stambenog pitanja za porodice koje su svoj dom izgubile za vreme rata.

U našem gradu se prvi put sprovodi ovako veliki projekat za pomoć stanovništvu poručuju iz lokalne samuoprave. Iz Komeserijata najavljuju da će u Subotici početkom naredne godine biti započeta gradnja zgrade sa 42 stana koja će takođe biti namenjena za pomoć ljudima čije stambeno pitanje nije rešeno nakon rata.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U toku izgradnja stanova za izbegla lica

U Ulici Ive Senjanina započeta je izgradnja stanova kojima će biti rešeno stambeno pitanje za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *