utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Sport / Treće kolo Otvorenog Kupa Srbije u plivanju na otvorenim vodama

Treće kolo Otvorenog Kupa Srbije u plivanju na otvorenim vodama

U organizaciji Saveza za daljinsko – Maratonsko i Masters plivanje Srbije, na bazenu u Dudovoj šumi, održano je treće kolo Otvorenog Kupa Srbije u plivanju na otvorenimm vodama u bazenu za 2019. godinu.

Na ovom takmičenju, koje se odvijalo u dužini od tri kilometra, učestvovali su plivači iz Srbije i Mađarske, a trasa je bila izmenjena u odnosu na prva dva kola.

Staze su bile dužine 200 metara, a omogućavalo je lakše elektronsko praćenje toka trke, dok su takmičari morali isplivati 15 krugova.

Među svim učesnicima najuspešniji je bio Borislav Fermanović, član Plivačkog kluba „Spartak – Prozivka“, koji je postao apsolutni prvak ovog kola, a samim tim bio je prvi u muškoj kategoriji, al i u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Filip Zavišić iz Plivačkog kluba Spartak“ plasirao se na četvrtu poziciju u apsolutnom poretku, u apsolutnoj muškoj kategoriji bio je treći, a našao se na pobedničkom postolju i u svojoj uzrasnoj kategoriji.

U ženskoj kategoriji Tea Mut iz „Spartaka“ u apsolutnom plasmanu osvojila je šesto mesto, u kategoriji žena bila je druga, a u svojoj uzrasnoj kategoriji osvojila je prvo mesto.

Ekipa Subotice nastupila je u sastavu: Gabor Fustner, Čaba Šanta, Nebojša Crnogorac, Filip Zavišić, Ana Vukičević, Bojana Fermanović, Borislav Fermanović, Tea Mut i Mirna Vidaković, a do kraja zimskog kola predstoji im još jedno kolo, nakon kojeg ih očekuju takmičenja na otvorenim vodama.

O autoru sinisa

Pogledaj i sledeće

Zbog epidemije koronavirusa, otkazano je i seniorsko Evropsko prvenstvo u dizanju tegova

Zbog epidemije koronavirusa, Evropsko prvenstvo u dizanju tegova za seniore, u Moskvi, neće se održati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *