sreda , 26 februar 2020
Naslovna / Kultura / Svetosavska nedelja posvećena velikom jubileju- osam vekova autokefalnosti SPC

Svetosavska nedelja posvećena velikom jubileju- osam vekova autokefalnosti SPC

U prostorijama SKC “Sveti Sava” sinoć je svečano otvorena Svetosavska nedelja. Svi programi u okviru ove manifestacije posvećeni su velikom jubileju- 800 godina od autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, čiji je prvi arhiepiskop bio Sveti Sava.
Svetosavsku nedelju otvorio je sveštenik Miodrag Šipka, arhijerejski namesnik, koji je podsetio da SKC “Sveti Sava” preko dve i po decenije organizuje ovu značajnu manifestaciju posvećenu prvom srpskom arhiepiskopu -Svetom Savi. U okviru Svetosavske nedelje obeležava se i veliki jubilej- osam vekova od samostalnosti Srpske pravoslavne crkve.
Ističući značaj utemeljivača srpske države, prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja, državnika, mirotvorca i zakonopisca, gradonačelnik, Bogdan Laban je poručio da je važno da sledimo put Sveog Save.
Predsednik SKC “Sveti Sava”, Milan Marodić pozvao je građane da prisustvuju svim događajima koji će se u okviru Svetosavske nedelje održavati u Zadužbini Dušana Radića, a koji su posvećeni velikom jubileju.
Na jučerašnjoj svečanosti nastupio je mešoviti hor SKC “Sveti Sava”, a otvorena je i izložba slika “Vrtlozi” , autora Zvonka Pavličića. Izloženi radovi posvećeni su crkvama na Kosovu i Metohiji.

https://youtu.be/29WNihSYr3E

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Otvorena izložba “Dijanina deca”

Veče posvećeno humanitarki austrijskog porekla, Dijani Budisavljević koja je iz koncentracionih logora tokom Drugog svetskog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *