utorak , 28 januar 2020
Naslovna / Zdravstvo / Subotičani još jednom dokazali svoju humanost

Subotičani još jednom dokazali svoju humanost

Akcija dobrovoljnog davanja krvi “Humana subota” održana je u subotu na Velikoj terasi na Paliću. Ova akcija tradicionalno se održava u junu, povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi koji se obeležava 14. juna.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi okupila je veliki broj sugrađana koji su učestvovanjem u ovoj akciji pokazali da Subotici ne manjka humanih i savesnih građana. Subotičani sa kojima smo razgovarali, godinama učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, a kako kažu najvažnije je pomoći onima kojima je pomoć potrebna.
Ovu akciju organizovao je Crveni krst Subotice i Služba za transfuziju Opšte bolnice u Subotici. Iz bolnice poručuju da su zadovoljni odzivom građana kao i to da su rezerve u Opštoj bolnici stabilne.
Ukupan broj građana koji su se prijavili u okviru akcije bio je 109, od toga je 30 prijavjenih odbijeno dok je preostalih 79 dalo krv. Iz Crvenog krsta navode da je ove godine veći broj davalaca krvi i da su Subotičani još jednom dokazali svoju humanost.
Ovom prilikom deci koja su učestvovala na literarnom i likovnom konkursu “Krv život znači” za kategorije osnovnih i srednjih škola, dodeljena su priznanja za osvojena prva tri mesta.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Održana tribina „Imunitet i uzroci svih bolesti“

Imunolog svetskog renomea, dr Bogdan Vladimirovič Gorodijskij održao je sinoć, u Velikoj većnici tribinu na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *