nedelja , 12 jul 2020
Naslovna / Društvo / Raspisan je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi na teritoriji Grada Subotice za 2019. godinu

Raspisan je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi na teritoriji Grada Subotice za 2019. godinu

Gradonačelnik Subotice raspisao je Konkurs za finansiranje ili sufinansiranje projekata u kulturi na teritoriji Grada Subotice za 2019. godinu, koji je objavljen u listovima Subotičke novine, Magyar szo i Hrvatska riječ, kao i na Internet stranici Grada Subotice www.subotica.rs u rubrici Konkursi i oglasi.
Konkurs je raspisan u skladu sa Zakonom o kulturi i Uredbom o kriterijumima, merilima i načinu izbora projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta Republike Srbije, autonomne pokrajine, odnosno jedinica lokalne samouprave , koju je donela Vlada Republike Srbije.
Naglašavamo podnosiocima prijave na Konkurs da se stupanjem na snagu Uredbe više ne primenjuje Pravilnik o načinu, kriterijumima merilima i za izbor programa i projekata u kulturi koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta Grada Subotice i da pravo učešća na Konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, pojedinci (umetnici, saradnici, odnosno stručnjaci u kulturi), kao i drugi subjekti u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji se finansiraju shodno članu 74. Zakona o kulturi i ne mogu učestvovati na konkursima koje raspisuju njihovi osnivači.
Ukoliko je podnosilac projekta pojedinac, korisnik sredstava može biti isključivo pravno lice preko koga se ostvaruje projekat, partner podnosioca projekta ili koji na drugi način učestvuje u projektu. Odobrena sredstva ne mogu biti uplaćena na žiro račun fizičkog lica, niti se korisnik sredstava može naknadno menjati.
Napominjemo da Uredba ne propisuje mogućnost dopune konkursne dokumentacije, kao i da podnosioci prijava koji budu dobili sredstva po raspisanom konkursu nemaju obavezu podnošenja Obrasca za revidirane troškove projekta, stoji u saopštenju Sekretarijata za društvene delatnosti.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U dvorištu Subotičanina pronđeno 8 ptica strogo zaštićenih vrsta

Po prijavi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbija, Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *