ponedeljak , 10 avgust 2020
Naslovna / Kultura / Premijera „Anđeli Babilona“ u pozorištu „Kostolanji Deže“

Premijera „Anđeli Babilona“ u pozorištu „Kostolanji Deže“

Premijerno izvođenje predstave “Anđeli Babilona” autora Mate Matišića, održaće se u četvrtak sa početkom u 19 časova i 30 minuta, u pozorištu “Kostolanji Deže”. Režiju potpisuje sarajevski reditelj Dino Mustafić,a po drugi put ostvarena je saradnja Željke Udovičić Pleština dramaturga iz Osijeka sa pozorištem.
U delu “Anđeli Babilona” ukazuje se na devijantne pojave u društvu navodi Željka Udovičić Pleština dramaturg. Likovi u delu predstavljaju personifikaciju postojećih devijacija i na taj način oličenje društva. Karakteristika za delo je i mešanje žanrova.
Radnja drame prati likove koji svojim ulogama simbolično predstavljaju devijantne karakteristike jednog društva.Mate Matišić je jedan od najznačajnijih hrvatskih dramaturga, poručuje reditelj Dino Mustafić.
“Anđeli Babilona” predstava je koja nam ukazuje na to da svako od nas ima svoje demone. U predstavi, demoni se razlikuju u zavisnosti od likova, a to je momenat koji nas navodi na razmišljanje da shvatimo i razmislimo koji su naši demoni, poručuje Željka Udovičić Pleština.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Subotičkim glumcima nedostaju probe i druženje sa publikom

Cela situacija sa korona virusom zaustavila je već duže vreme sve kulturne aktivnosti.Daske koje život …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *