ponedeljak , 6 jul 2020
Naslovna / Društvo / Predstavnici četiri verske zajednice dali krv

Predstavnici četiri verske zajednice dali krv

Predstavnici četiri religijske zajednice u Službi transfuziologiju Opšte bolnice, zajedno su dali krv. Ovo nije prvi put da predstavnici pravoslavne, katoločke, muslimanske i jevrejske zajednice na ovakav način šalju poruke građanima o zanačaju davanja krvi, ali i značaju međusobne tolerancije i saradnje.

U ovoj humanitarnoj akciji učestvovali su starešina Hrama Sv. Vaznesenja Gospodnjeg, protonamesnik Dragan Stokin, gvardijan Franjevačkog samostana, fra Zdenko Gruber, predsednik Saveza jevrejskih opština Srbije, Robert Sabadoš i imam Muhadžir džamije, Abdurrahman Salaji. Četiri verska lidera ovim gestom dali su primer svim građanima.

Pored toga što su poslali jasnu poruku o značaju davanja krvi subotički verski lideri, ovim ali i drugim gestovima, svakodnevno se trude da ukažu na značaj međusobne saradnje koja je u multinacionalnim i multikonfesionalnim sredinama poput Subotice moguća.

Svi građani koje je ova humanitarna akcija inspirisala da i sami daju krv mogu to uraditi u Službi za transfuziologiju Opšte bolnice i na taj način spasti nekome život. Prošle godine bilo je oko 6 950 davalaca, a iz bolnice očekuju da će i ove godine taj broj premašiti 6 hiljada.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Smernice za rad na otvorenom pri visokim temperaturama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *