sreda , 19 septembar 2018
Naslovna / Društvo / Poseta ambasadora Italije i svečano otvaranje Festivala italijanskog filma

Poseta ambasadora Italije i svečano otvaranje Festivala italijanskog filma

Italijanski ambasador Đuzepe Manco sastao se juče sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i preduzetnicima kako bi razgovarali o nastavku uspešno ostvarene ekonomske saradnje. Nakon toga svečano je otvorio prvi Festival italijanskog filma u našem gradu koji je prema njegovim rečima nastavak saradnje njihove i naše zemlje na polju kulture. Festival je otvoren projekcijom filma: ,,Savršeni stranci“ italijanskog režisera Paola Đenovezea.

Prema rečima ambasadora Italije, Đuzepe Manca, u našem gradu se Italijani osećaju kao kod kuće. On je kroz prisećanje otvaranja italijanskih preduzeća koje se dogodilo pre par godina, objasnio povezanost naših zemalja na mnogim nivouma, a istakao da je održavanje Festivala italijanskog filma u našem gradu još jedan od načina da se povežu kulture dve zemlje.

Gradonačelnik Bogdan Laban izrazio je zahvalnost ambasadoru Italije istakavši da je razgovor koji se tiče preduzetništva protekao u znaku dogovora za nastavak uspešne saradnje i naglasio značaj italijanskih kompanija za ekonomski razvoj našeg grada. On je naglasio značaj ostvarene saradnje za naš grad i uručio zahvalnicu Njegovoj ekselenciji.

Otvoreni Univerzitet u saradnji sa Inatalijanskim institutom za kulturu i kulturni Centar ,,Piazza Italia“ uz podršku Grada omogućili su održavanje Festivala italijanskog filma koji se ove godine održava prvi put u našem gradu, a drugi put u našoj zemlji. Festival će trajati do dvanaestog novembra, a za tri nedelje će u našem gradu biti otvorena nedelja italijanske kuhinje koja se obeležava u celom svetu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Platforma „Office 365 education“ biće uvedena i u pojedine subotičke škole

Platforma „Office 365 education“ biće uvedena u 52 škole u Vojvodini, a među tim vaspitno-obrazovnim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *