četvrtak , 27 februar 2020
Naslovna / Kultura / Otvorena izložba „Lica Mire Banjac“

Otvorena izložba „Lica Mire Banjac“

Na Otvorenom univerzitetu juče je, u okviru Festivala evropskog filma Palić, otvorena izložba pod nazivom “Lica Mire Banjac”, autora Zorana Maksimovića. Maksimović je istakao da mu je drago što je baš njemu pripala ta čast da napravi izložbu o, kako je rekao, višedecenijskoj, nestvarnoj i ogromnoj karijeri čuvene Mire Banjac. Izložba je podeljena u 4 segmenta, a cilj je bio da se prikaže sva raznolikost njene profesionalne karijere.
Izložbu je otvorio direktor Festivala evropskog filma Palić, Radoslav Zelenović, koji je podsetio da je Mira Banjac odigrala preko 160 filmskih i televizijskih uloga. Kako je rekao, slavna glumica je simbol jugoslovenskog i srpskog filma, ali ne zbog ogromnog broja uloga, već zbog toga što dobar deo uloga predstavlja oličenje naroda kom svi mi pripadamo.
Ponosna sam na svoj rad, na činjenicu da sam odigrala brojne uloge u kojima sam glumila žene iz naroda, poručila je Mira Banjac na otvaranju izložbe. Kako je naglasila srećna je zbog toga što je pored žena sa našeg podneblja igrala i žene iz drugih miljea, što joj je, kako kaže, bilo nateže.

https://youtu.be/2zoLIgTD2lQ

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Otvorena izložba “Dijanina deca”

Veče posvećeno humanitarki austrijskog porekla, Dijani Budisavljević koja je iz koncentracionih logora tokom Drugog svetskog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *