subota , 23 mart 2019
Naslovna / Društvo / Otvorena 16. Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima- SYSI 2018.

Otvorena 16. Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima- SYSI 2018.

U Velikoj većnici Gradske kuće juče je otvorena 16. Međunarodna konferencija o inteligentnim sistemima- SYSI 2018. Ove godine naučni skup okupio je više od 70 učesnika iz celog sveta, a organizatori su Visoka tehnička škola strukovnih studija i Univerzitet Obuda iz Budimpešte.

 

Jedan od stalnih učesnika ove naučne konferencije, vanredni profesor na Kriminalističko-policijskom univerzitetu u Beogradu, prof. dr Peter Čisar, smatra da je ovaj naučni skup prilika da sa svojim kolegama razmeni iskustva i upozna se sa novinama iz oblasti inteligentnih sistema i primenjene matematike.

 

Šesnaestu godinu zaredom Visoka tehnička škola strukovnih studija i Univerzitet Obuda iz Budimpešte organizuju Međunarodnu konferenciju o inteligentnim sistemima- SYSI, koja okuplja stručnjake iz celog sveta koji se bave primenjenom marematikom, primenjenom informatikom, kao i industrijskom informatikom. Ove godine naučni skup okupio je oko 70 učesnika koji će predstaviti 62 naučna rada.

 

Rad po sekcijama u okviru konferencije nastavlja se danas i sutra u prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija.

O autoru Jasmina Tatic

Pogledaj i sledeće

Održano Državno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola

U Politehničkoj školi održano je Državno takmičenje iz fizike koje je okupilo 369 najboljih mladih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *