petak , 25 septembar 2020
Naslovna / Kultura / Otvoren šesnaesti Interetno festival

Otvoren šesnaesti Interetno festival

Šesnaesti Interetno festival, svečano je otvoren sinoć, u Mađarskom kuturnom centru „Nepker“. Festival će trajati do subote, a publici će se predstaviti dvanaest folklornih grupa iz Mađarske, Hondurasa, Letonije, Čilea, Paragvaja, Meksika i Srbije.

Učesnicima, gostima i Subotičanima, ispred lokalne samouprave, dobrodošlicu je poželela članica GV zadužena za kulturu Miroslava Babić. Ona je istakla da su organizatori preduzeli, i ove godine, sve kako bi Festival zadržao kvalitet i ugled koji uživa na međunarodnoj sceni.

Svi festivali koji su pod okriljem „CIOFF-a“ imaju organizaciju na visokom nivou, a tu se posebno ističe Interetno festival, poručio je potpredsednik „CIOFF-a“ Milovan Ognjanović, koji je i otvorio Festival. On se zahvalio svima koji su finansijski pomogli Festival, kao i učesnicima, volonterima, domaćinima, ali i publici bez koje, kako je rekao, Festivala ne bi ni bilo.

Pored folklornih i muzičkih koncerata, građani i ove godine, u sklopu Festivala, imaju priliku da uživaju u gastronomskim specijalitetima, autohtonim vinima i rukotvorinama, a organizatori su se pobrinuli da upriliče programe i za najmlađe sugrađane.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Sutra počinje Festival evropskog filma „Palić“

Jedan od najznačajnijih festivala ne samo u našem gradu već i zemlji, Festival evropskog filma …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *