utorak , 26 maj 2020
Naslovna / Društvo / OŠ „Sveti Sava“ dve godine u Erazmus plus programu

OŠ „Sveti Sava“ dve godine u Erazmus plus programu

OŠ “Sveti Sava” jedina je subotička škola koja učestvuje u Erazmus plus programu Evropske unije, a u Plavoj sali Gradske kuće zaposleni u školi približili su svoja iskustva predstavnicima ostalih subotičkih škola sa ciljem da se što više obrazovnih ustanova uključi u ovaj program. OŠ “Sveti Sava” drugu godinu zaredom učestvuje u ovom programu u sklopu kog su realizovane posete školama u Zagrebu, Firenci i Ljubljani.
Za dve godine kroz ovaj program prošlo je ukupno dvanaest nastavnika iz škole, a realizovane su posete školama u Zagrebu, Firenci i Ljubljani. Sa jednom osnovnom školom iz Ljubljane, OŠ “Sveti Sava” potpisala je i protokol o saradnji, pa će ove dve partnerske škole u narednom periodu zajedno konkurisati na projekte. Direktor OŠ “Sveti Sava”, Novica Palvlović kaže da su zaposleni kroz ovaj program imali priliku da posete škole u nekoliko zemalja Evrope i razmene iskustva sa svojim kolegama iz inostranstva, a neka od novostečenih znanja nastavnici su primenili u nastavi.
Učešće škole u ovom programu podržala je i lokalna samouprava iz koje navode da će podržati i sve ostale škole i institucije koje imaju želju da se priključe.
Erazmus+ je program Evropske unije namenjen finansiranju projekata, partnerstava, događaja i mobilnosti u oblasti obrazovanja i obuka, mladih i sporta. Program Erazmus+ pokriva period 2014-2020.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Obeležen Dan mladosti

Komunisti Subotice polaganjem cveća na Titov spomenik u 4.Mini Jugoslaviji, obeležili su Dan mladosti. I …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *