četvrtak , 9 jul 2020
Naslovna / Politika / Ognjen Bjelić obišao danas radove na izgradnji Srpskog kulturnog centra u Morahalomu

Ognjen Bjelić obišao danas radove na izgradnji Srpskog kulturnog centra u Morahalomu

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić obišao je danas radove na izgradnji Srpskog kulturnog centra u Morahalomu, u Mađarskoj.
Vrednost projekta, čiji je vodeći partner u našoj zemlji Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, iznosi 3,7 miliona evra, obezbeđenih iz evropskih fondova. Projekat se realizuje u organizaciji Evroregionalne agencije DKMT u cilju razvoja sveobuhvatne kulturne i turističke strategije za ceo mađarsko-srpski pogranični region, te je u planu izgradnja mađarskog objekta iste namene i na subotičkom Paliću.
„Sudeći po dinimici i kvalitetu radova u fazi građenja ovog objekta, koju smo danas zatekli na terenu, sasvim je sigurno da će vreme izgradnje biti izvedeno tačno prema planu projekta, a to znači do januara 2019. godine“, izjavio je Bjelić tokom obilaska gradilišta i najavio polaganje kamena temeljca za mađarski kulturni centar na Paliću narednog meseca. Gradonačelnik Morahaloma Zoltan Nogradi izjavio je da će, pored kulture koja čini najveću poveznicu među različitim nacijama, kulturni centar „Kolo“ biti stecište ekonomskih, privrednih i diplomatskih susreta, i služiće na dobrobit svim građanima u ovom pograničnom području.
Kulturni centar gradi se u sklopu projekta „Colourfull Cooperation“ kroz INTERREG-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Balint Pastor: Biću poslanik u Narodnoj skupštini,ali ostajem aktivan u lokalnoj politici

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *