subota , 30 maj 2020
Naslovna / Društvo / Održana akcija „Medlab“ laboratorije- „Zajedno do zdravlja“

Održana akcija „Medlab“ laboratorije- „Zajedno do zdravlja“

U akciji “Zajedno do zdravlja” 20 naših najstarijih sugrađana danas je imalo priliku da besplatno proveri nivo glukoze i lipidni status u krvi. Akciju je organizovala laboratorija “Medlab” u saradnji sa Gradskim udruženjem penzionera povodom obeležavanja Dana grada Subotice.

U prostorijama Gradskog udruženja penzionera, najstariji Subotičani, članovi ovog udruženja u toku prepodneva mogli su besplatno da provere nivo glukoze i lipidnog statusa u krvi. Naši najstariji sugrađani pozdravljaju ovakve akcije i ističu koliko je važno voditi računa o zdravlju.

Povodom obeležavanja 25. godina postojanja Laboratorije MEDLAB u Novom Sadu i 13. godina u Subotici, ova laboratorijska ustanova oprganizovala je akciju “Zajedno do zdravlja”. Povodom Dana grada Subotice, pozvano je 20 penzionera sa najnižim primanjima koji će besplatno dobiti analize glukoze i lipidnog statusa u krvi. Osim analiza, osnivač Laboratorije, dr Milan Ubavić svakome od njih će, na osnovu dobijenih rezultata, dati preporuku za dalje.

Akciji Laboratorije “Medlab” pridružila se i ordinacija “Dr Ćulibrk” koja je penzionerima poklonila 10 besplatnih pregleda urologa, dok će “Medlab” besplatno uraditi PSA- prostatični marker za muškarce starije životne dobi.

Kako je podsetio član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, ove godine Subotica je izdvojila 450.000 dinara za društveno-humanitarni rad Gradskog udruženja penzionera, a 60.000 za oblast kulture u kojoj su naši najstariji sugrađani vrlo aktivni.

Laboratorija “Medlab” u Subotici nalazi se na adresi Nikole Kujundžića 6a. Radno vreme je radnim danima od 7-20 časova, a subotom od 8-12. Informacije o vrsti usluga koje laboratorija obavlja mogu se dobiti na brojeve telefona: 523-084 i 551-502. Osim u Subotici, laboratorija za medicinsku dijagnostiku “Medlab” postoji u Novom Sadu, Veterniku, Zrenjaninu, Somboru,Vrbasu, Apatinu, Kikindi, Žablju i Kanjiži.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Godišnji odmor

Uprkos prekidu rada ili obavljanju rada pod izmenjenim okolnostima, u toku vanrednog stanja, zaposlena lica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *