sreda , 17 jul 2019
Naslovna / Društvo / Održan 41. Sajam zapošljavanja

Održan 41. Sajam zapošljavanja

Na 41. Sajmu zapošljavnja u organizaciji subotičke filijale NSZ, učestvovalo je 40 poslodavaca sa 700 slobodnih radnih mesta. Poslodavci su iskazali potrebe za zanatlijama, operaterima u prizvodnji, ali i konobarima, kuvarima i spremačicama. Između ostalog, traženi su bili i informatičari, HR asistenti, finansijski saradnici. Sajam je održan u Atrijumu hotela “Galleria”.
Nezaposleni građani ili oni koji žele da promene posao imali su priliku da se upoznaju sa ponudom slobodnih radnih mesta na današnjem Sajmu zapošljavanja. Građani koji su u potrazi za poslom mogli su direktno da razgovaraju sa poslodavcima, te im lično predaju radnu biografiju.
Trenutno, na evidenciji subotičke filijale NSZ ima 4862 nezaposlena lica u gradu, odnosno 8000 nezaposlenih lica u okrugu.
Nedostatak kvalitetne radne snage, koja sve više odlazi iz zemlje, najveći je problem poslodavaca. Oni kažu da su porezi i doprinosi na plate visoki, pa nema prostora za značajnije povećanje plata radnicima.
Grad Subotica podržava sve mere aktivnog zapošljavanja, poručio je član GV, Srđan Samardžić.
Od početka godine do danas u našem okrugu zaposlilo se oko 1000 lica sa evidencije NSZ- Filijala Subiotica, od tog broja oko 600 ljudi u gradu, a među njima najviše je lica sa III i IV stepenom stručne spreme.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 15.07.2019.

Info blok 15.07.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *