utorak , 7 jul 2020
Naslovna / Društvo / Obilazak radova na uređenju atarskih puteva

Obilazak radova na uređenju atarskih puteva

Ispunjavamo obećanje dato građanima u seoskim sredinama

Pomoć seoskim sredinama i poljoprivredi koju kao lokalna samouprava nastojimo da realizujemo u što obuhvatnijoj meri, rezultat je obećanja koje smo dali – da ćemo budžetskim sredstvima izgraditi atarske puteve, pri čemu će prioritet imati putevi uz nastanjene salaše i glavni tranzitni putevi za prolazak poljoprivredne mehanizacije“, rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban koji je danas, u društvu Predraga Radivojevića, direktora Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, i Milutina Perunovića, tehničkog direktora firme Ekstra-auto transport iz Vrbasa kao izvođača, obišao radove na uređenju prve deonice atarskih puteva na teritoriji Mesne zajednice „Mala Bosna“.

Gradonačelnik je, tim povodom, izjavio da je atarski put na teritoriji MZ „Mala Bosna“ dužine 3.660 metara i širine tri metra, a da se radovi, započeti 23. maja, čija je vrednost 7,5 miliona dinara, izvode metodom nasipanja drobljenog kamena. Radovi se finansiraju sredstvima iz gradskog budžeta.

Ove deonice puta povezuju veliki broj poljoprivrednih gazdinstava. Lokalna samouprava je imala sluha za apele poljoprivrednika i stanovnika iz MZ ’Mala Bosna’, ’Mišićevo’ i ’Tavankut’, i ovaj primer najbolje pokazuje brigu lokalne samouprave o svim građanima – naglasio je Bogdan Laban i podsetio da je u proteklom periodu izgrađeno više desetina kilometara atarskih puteva, ali i ulična rasveta u ruralnim sredinama gde su pokriveni i atarski putevi na kojima se nalaze farme i salaši.

Ističući značaj koji ova investicija ima za stanovnike ruralnog dela grada, Zlatko Gabrić, meštanin zaseoka hrvatski Majur, zahvalio je gradonačelniku Labanu i lokalnoj samoupravi jer je ovo, kako ističe, prvi put nakon 40 godina, da je realizovano povezivanje hrvatskog Majura sa Malom Bosnom. „ Put je značajan kako za poljoprivredu, tako i za brojne salaše na kojima žive višečlane porodice sa decom“ napominje Gabrić.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Jedina opoziciona grupa građana na teritoriji Vojvodine koja je uspela da pređe cenzus

Lider “Pokreta građanske Subotice”, Jene Maglai je analizirajući rezultate proteklih izbora na sva tri nivoa, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *