utorak , 14 jul 2020
Naslovna / Društvo / Obeležen Dan mladosti

Obeležen Dan mladosti

Komunisti Subotice polaganjem cveća na Titov spomenik u 4.Mini Jugoslaviji, obeležili su Dan mladosti. I ove godine krenula je štafeta iz Subotice u Beograd u Kuću cveća, u čast nekadašnjeg doživotnog predsednika Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

 

I posle 40. godina od Titove smrti, poklonici prošlog vremena, obeležili su Dan mladosti, kada se ujedno slavio i Titov rođendan. Na ovaj način počast Titu kao i vrednostima toga vremena, uz prisećanje na minula vremena, odali su Komunisti Subotice. Ovo nije negovanje kulta ličnosti, navode iz Komunističke partije, već tadašnjih vrednosti.

Ova manifestacija predstavlja vrednosti tadašnjeg perioda, a za mlađe generacije ovo je mogućnost da na neki način dožive duh tog vremena, rekli su predstavnici 4. Mini Jugoslavije. Na nama je da iz tog perioda sačuvamo ono što je najmbolje,poručuju oni.

Polaganju cveća prisustvovali su članovi 4.Mini Jugoslavije, Centra Tito kao i članovi novog udruženja formiranog u Subotici, Udruženja građana svih bivših republika Jugoslavije.

 

 

 

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Cvetanje ambrozije i ostalih biljaka

Ovo je period u godini kada je prisutno sve više cvetanja ,naročito ambrozije jer sve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *