nedelja , 29 mart 2020
Naslovna / Društvo / Na Paliću otvoren 9. turistički forum

Na Paliću otvoren 9. turistički forum

Na Velikoj terasi na Paliću, juče je otvoren 9. turistički forum, koji organizuje Turistička organizacija Srbije. Tema ovogodišnjeg foruma, koji je otvorio ministar turizma Rasim Ljajić, je „Kreiranje, razvoj i promocija turističkih proizvoda“.

Iz Turističke organizacije Srbije objašnjavaju da je cilj ovakvih foruma kontinuirana edukacija i praćenje trendova koji su od ključnog značaja naročito za lokalne turističke organizacije.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je istakao da statistički podaci govore o tome da se u zemlji beleži trend rasta broja turista i ukupnog turističkog prometa, te da očekuje da će veoma brzo biti ostvareni ciljevi koji su, kada je turizam u pitanju, zacrtani za tekuću godinu. Ministar Ljajić se osvrnuo i na Palić istakavši da je u pitanju destinacija sa možda najvećim potencijalom, ali da je u ovom trenutku u pitanju samo potencijal, te da se očekuje da za narednih pet godina Palić iskoristi sve ono sa čime raspolaže.

Kada su u pitanju vaučeri, ministar je objasnio da je od početka godine izdato 52 000 vaučera, a da u budžetu ima sredstava za 80 000, te da su neophodna doodatna sredstva kako bi se akcija nastavila do oktobra. Građani koji za odmor koriste vaučere najčešće se odlučuju za Soko banju, Prolom banju, Vrnjačku banju, te Lukovsku banju i Zlatibor, a destinacije na severu zemlje su manje popularne.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Đaci OŠ „Kizur Ištvan“ sakupljaju plastiku

Đaci osnovne škole Kizur Ištvan od prvog do četvrtog razreda već godinama unazad prikupljaju plastičnu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *