ponedeljak , 10 decembar 2018
Naslovna / Društvo / Miholjsko leto

Miholjsko leto

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda na teritoriji našeg Grada, povišene temperature za ovaj period godine potrajaće do nedelje kada nas očekuje zahlađenje sa kišom. Meteorološki fenomen Miholjskog leta ostvario se očekivano i ove godine ističu meteorolozi.

 

Građani sa kojima smo razgovarali rekli su nam da uživaju u produžetku toplog vremena. Otkrili su nam da bi voleli da ovakvo vreme potraje, ali da su svesni da sledi promena temperature i godišnjeg doba.

 

Prema rečima načelnika prognoze vremena u republičkom hidrometeorološkom zavodu, toplo, suvo vreme sa temperaturama iznad prosekas za ovo doba godine će se zadržati do nedelje kada se očekuje pad temperature, a vetrovito i kišovito vreme. Miholjsko leto je klimatska karakteristika našeg područja, a traje traje 7-10 dana.

Miholjsko leto ili bablje leto je naziv za meteorološki fenomen kada se meteorološki uslovi karakteristični za letnji period nastavljaju i tokom jeseni. Produžetak toplih dana nakon Miholjdana kiji je dvanaestog oktobra period Miholjskog leta, a prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda teritoriji naše zemlje ta pojava se javlja svake godine u poslednjih pedeset godina.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Maglai: Popraviti zaštitnu ogradu na Majšanskom mostu

Neophodno je da se oštećena zaštitna ograda na Majšanskom mostu pod hitno sredi, poručio je …

Jedan komentar

  1. Možda nije direktno vezano s člankom, ali: da li ste primetili da se, u Info bloku, vrlo često ne slažu prognoze, ona napisana na ekranu i pročitana u mikrofon. Primer: piše pre podne sunčano, popodne umereno oblačno, a čuje se obrnuto: pre podne umereno oblačno, popodne sunčano.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *