petak , 14 avgust 2020
Naslovna / Društvo / Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera

Svakodnevno svoju pomoć najugroženijem stanovništvu Subotice, pruža oko 80 volontera Crvenog krsta Subotica. Na današnji dan obeležava se Međunarodni dan volontera kojih u ovoj humanitarnoj organizaciji u našem gradu ima nekoliko stotina.

Volonteri svakodnevno poklanjanju svoje slobodno vreme, veštine i znanja kako bi pomagali drugima bez materijalne nodoknade. U rad Gradske organizacije Crvenog krsta uključeno je više stotina volontera, a njih osamdesetak svakodnevno nesebično pomaže najugroženijem stanovništvu Subotice kroz više programa koje Crveni krst sprovodi.

Oko 60% volontera čine mladi ljudi, a Omladinska organizacija Crvenog krsta Subotica broji oko 150 članova od kojih je njih 70-ak zaista aktivno, te su oni najveće volontersko blago, ističe sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, dr Siniša Trajković.

Međunarodni dan volontera obeležava se 5. decembra, a ovogodišnji slogan je “volonteri za budućnost u koju su svi uključeni”. Gradska organizacija Crvenog krsta večeras će za mlade volontere organizovati prijem, dok će u subotu biti organizovana zakuska za sve volontere, kao znak zahvalnosti za sve ono što čine za zajednicu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Akcija RTV YuEco „Da se zna ko kosi,a ko ne kosi“

Danas u akciji naše medijske kuće “Da se zna ko kosi, a ko ne kosi” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *