subota , 4 april 2020
Naslovna / Društvo / Igor Mirović posetio Subotičku bolnicu

Igor Mirović posetio Subotičku bolnicu

Do sada je u Opštoj bolnici u Subotici urađeno 70 dijagnostičkih kateterizacija, nekoliko akutnih infarkta i 10 stentova u najsavremenijoj angio sali koja je puštena u probni rad 15. septembra prošle godine. Prilikom današnje posete subotičkoj Bolnici, predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović istakao je da je i proteklih godinu i po dana u zdravstveni sistem Vojvodine uloženo više od milijardu i 800 miliona, među kojima je i Opšta bolnica Subotica.

Pokrajnska vlada obezbedila je 190 miliona za angio sale u Subotici, Zrenjaninu i Somboru. Novac je utrošen za opremanje angio sala i i za obrazovanje lekara i drugog osoblja koje će raditi na Odeljenju.

U Opštoj bolnici u Subotici je od 15. septembra od kada je Angio sala puštena u probni rad, urađeno je 70 dijagnostičkih kateterizacija, nekoliko akutnih infarkta i 10 stentova, a svi pacijenti su dobro. Lečenje akutnog infarkta miokarda se radi po najvišim svetskim standardima, a pacijenti kojki dođu unutar prvih sat ili dva, sa ugradnjom stenta imaju mnogo manjuu smrtnost, kraće borave u bolnici, brže se oporavljaju, manju invalidnost i očuvanje životne i radne sposobnosti.

Gradonačenik Subotice Bogdan Laban je istakao značaj podizanja zdravstvene zaštite građana na viši nivo.

Angio salu Subotičke bolnice danas je posetio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban. Predsednik Mirović je prilikom posete subotičkoj Bolnici poručio da je plan da se ove godine u rad pusti i Odeljenje za plućne bolesti Subotičke bolnice koje je zatvoreno od 2011. godine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Viziri za medicinske radnike u Gerontološkom centru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *