subota , 28 mart 2020
Naslovna / Društvo / Gerontološki centar i Institut društvenih nauka potpisali Sporazum o saradnji

Gerontološki centar i Institut društvenih nauka potpisali Sporazum o saradnji

Institut društvenih nauka i Gerontološki centar popisali su Memorandum o saradnji. Gerontološki centar u Subotici je prvi i jedini koji pravi ovakav sporazum, a sve sa ciljem da ova ustanova vrati lidersku ulogu u zbrinjavanju starih, poručio je direktor Nenad Ivanišević. Podaci koje Institut poseduje će omogućiti unapređenje kvaliteta rada i usluga Gerontološkog centra, a dobro će doći i u edukaciji stručnih radnika.

Cilj popisivanja Memoranduma jeste da Gerontološki centar i Institut društvenih nauka zajednički učestvuju na budućim projektima i pozivima koji će biti raspisani od strane EU, ambasada, kao i drugih donatora, poručio je direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević.

Institut društvenih nauka u šest naučnih centara vrši različita istraživanja. Zahvaljujući ovim istraživanjima svaki donosilac odluke dobija egzaktne podatke i analitičku podršku

prilikom planiranja i kreiranja mera i aktivnosti koje imaju za cilj da unaprede položaj ljudi iz osetljivih grupa.

Član GV Ilija Đukanović istakao je da je Grad podržao saradnju između ove dve ustanove, te da će i u budućnosti podržavati sve mere koje doprinose razvoju socijalne zaštite u gradu.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Stručnjaci savetuju da decu treba što više angažovati u kućnim uslovima

Pitali smo stručnjake šta savetuju učenicima nižih i viših razreda tokom trajanja vanrednog stanja.Ovo je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *