FK Spartak 19042017

U prvom kolu plej-auta Super lige fudbaleri Spartaka, juče, su, pred svojim navijačima, pobedili Metalac iz Gornjeg Milanovca sa 3:1.

Na taj način, plavi golubovi uspeli su da urade ono što im nije pošlo za rukom, pre deset dana, u redovnom prvenstvenom kolu, kada su još imali prilike da se, umesto u plej-autu, nađu u plej-ofu.

Jučerašnji susret između ova dva tima počeo je minutom ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog Josipa Zemka, legende subotičkog fudbala i jugoslovenskog reprezentativca.

U ovaj meč Subotičani su ušli bez ikakvih kalkulacija i sa željom da zabeleže drugi ovogodišnji trijumf na Gradskom stadionu, pa su tako prvu povoljnu priliku imali već u 3. minutu, kada je Vladimira Jovovića Mile Savković vešto proigrao, ali je crnogorski reprezentativac bio brži od lopte u petercu gostiju.

Samo četiri minuta kasnije, usledio je šok za domaće igrače, ali i za njihove navijače. Igrao se sedmi minut, a Ersan Rovčanin lepo je primio loptu.Odbrambeni fudbaleri Spartaka nisu ga najbolje blokirali, pa je usledio snažan šut, koji je, na opšte iznenađenje, završio u mreži golubova.

Nakon toga, najbolji pojedinac ovog meča i najefikasniji strelac Subotičana, Ognjen Mudrinski, u 25. minutu, našao se u prilici da izjednači rezultat, ali je njegov šut iz trka završio preko gola.

Fudbaleri Spartaka, konačno, su uspeli da izjednače rezultat na 1:1, u 37. minutu. Realizator tog dugo očekivanog pogotka bio je Aranđel Stojković, a glavni režiser u tome bio je Nemanja Glavčić.

U drugom poluvremenu plavi golubovi u potpunosti su preuzeli terensku inicijativu, koja je i bila krunisana pogotkom Ognjena Mudrinskog u 51. minutu.

Isti igrač našao se u ulozi asistenta u 72. minutu, kada je Đorđe Ivanović i rešio pitanje konačnog pobednika.

Oko 200 gledalaca, koliko se, juče, okupilo na Gradskom stadionu, od 80. minuta imalo je ekskluzivnu priliku da utakmicu posmatra pod reflektorima, koji su, prvi put, osvetljavali jednu fudbalsku utakmicu u Subotici.

Pored Ognjena Mudrinskog, novi miljenik navijača plavih golubova postao je mladi golman subotičkog superligaša, Miloš Ostojić, koji je, na pravi način, zamenio iskusnog Nikolu Mirkovića, koji se sada nalazi na golu beogradskog Rada.

Posle ubedljivog trijumfa u premijernom kolu razigravanja, fudbaleri Spartaka, sa 22, boda, zauzeli su prvo mesto u grupi timova, koji se takmiče u okviru plej-auta, a iza njih, sa dva boda manje, nalazi se beogradski Čukarički, koji je, juče, pred svojim navijačima, na opšte iznenađenje, izgubio od Radnika iz Surdulice sa 2:1.

Naredno kolo plej-auta Super lige na programu je u subotu, 22. aprila, a, u okviru njega, fudbaleri Spartaka putuju u Surdulicu, na megdan Radniku.

Prethodni članak
Sledeći članak