petak , 29 maj 2020
Naslovna / Kultura / Filmski festival Palić za ovogodišnje izdanje novčano podržan od Media programa Kreativne Evrope

Filmski festival Palić za ovogodišnje izdanje novčano podržan od Media programa Kreativne Evrope

Festival evropskog filma Palić je za realizaciju svog 27. izdanja podržan od strane MEDIA programa Kreativne Evrope grantom od 46.000 evra.

Budući da je u proteklih pet godina, koliko Srbija učestvuje u ovom programu, FEF Palić podržan četiri puta, zadovoljstvo nam je da se kvalitet našeg Festivala prepoznaje na najvišim evropskim instancama kao i da imamo kontinuiranu podršku u građenju evropskog kulturnog prostora”, navode organizatori.

Od 79 festivala koju su aplicirali za podršku u ovom pozivu, finansijska podrška je odobrena za 33 festivala. U obrazloženju podrške, između ostalog, stoji i da Festival evropskog filma Palić nudi širok spektar aktivnosti rastućem broju publike kao i brojne kvalitetne prateće događaje. Geografska diverzifikacija filmova je velika i Festival vodi iskusan tim. Programi filmske edukacije fokusiraju se na mlade profesionalce i ima osnova da se nastavi sa programima za jačanje filmske pismenosti mlade publike. Festival je deo mreže Festivala evropskog filma i u procesu je njenog jačanja.

Kako je filmska i festivalska industrija snažno pogođena aktuelnom pandemijom virusa Covid-19, nadamo se da će se vrlo brzo steći uslovi da se program FEF Palić realizuje u planiranom obimu i predviđenom terminu”, kažu iz organizacije i dodaju da su pripremljeni za modifikacije u skladu sa situacijom, te da će o eventualnim promenama do kojih može doći javnost biti blagovremeno obaveštena.

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Ove nedelje Narodno pozorište emituje predstave „Apartman A“ i „Draga Jelena Sergejevna“

U okviru akcije pod nazivom “Ostanite kod kuće uz Narodno pozorište”, sutra, u četvrtak i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *