sreda , 15 jul 2020
Naslovna / Društvo / Dozvoljene đačke ekskurzije

Dozvoljene đačke ekskurzije

Prema odluci Ministarstva prosvete đačke ekskurzije i za učenike osnovnih i srednjih škola mogu da se realizuju. Novina je da maturanti srednjih škola neće moći da putuju u inostranstvo, a od đaka, roditelja kao i raspoloživih termina u agencijama zavisi da li će ekskurzije biti ostvarene ili ne.

Sa uvođenjem vanrednog stanja polovinom marta prekinute su sve aktivnosti u školama koje su se ticale, između ostalog i đačkih ekskurzija. Dopisom Ministarstva prosvete koje je školama upućeno u petak, dozvoljeno je organizovanje, odnosno realizovanje ekskurzija. Kada su srednje škole u pitanju, novinu predstavlja informacija da đaci moraju putovanje da realizuju u Srbiji, a u kom terminu i gde tačno, zavisi od više faktora među kojima su svakako želje maturanata, njihovih roditelja, kao i raspoloživi termini u agencijama.

I đacima osnovnih škola dozvoljeno je da otputuju na ekskurziju, koja mora biti realizovana u periodu od 1.juna do 31. avgusta, odnosno do početka naredne školske godine. Pred osnovnim školama je sada opet posao anketiranja roditelja i pregovora sa agencijama oko pomeranja termina ili zakazivanja novih kje treba uskladiti sa obavezama učenika osmih razreda koji se tiču polaganja završnog ispita i upisa u srednje škole.

Na koji način i da li će biti organizovana đačka putovanja zavisi od samih škola, ali i đaka i njihovih roditelja jer sve strane moraju da se usaglase oko termina i destinacije, koje treba uskladiti, kako sa školskim obavezama tako i sa porodičnim letnjim planovima.

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Cvetanje ambrozije i ostalih biljaka

Ovo je period u godini kada je prisutno sve više cvetanja ,naročito ambrozije jer sve …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *