ponedeljak , 19 avgust 2019
Naslovna / Društvo / Donacija 50 metara turijske kobasice za Crveni krst

Donacija 50 metara turijske kobasice za Crveni krst

Predstavnici Kobasicijade iz Turije donirali su danas Gradskoj organizaciji Crvenog krsta 50 metara čuvene turijske kobasice. Ova kobasica biće upotrebljena za pripremu obroka za 1200 korisnika Narodne kuhinje.

Osamnaestu godinu zaredom Subotičani su imali priliku da probaju čuvene turijske kobasice u svom gradu. Predstavnici Udruženja “Kobasicijada -Turija” su na Trgu cara Jovana Nenada tokom dana promovisali manifestaciju “Kobasicijada” koja se održava u Turiji. Oni su, već tradicionalno uručili 50 metara turijske kobasice Crvenom krstu kako bi se obezbedio obrok za socijalno ugrožene stanovnike.

U Gradskoj organizaciji Crvenog krsta ističu da je svaka pomoć dobrodošla, budući da se svakodnevno priprema 1200 obroka za najugroženije stanovništvo.

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite Ilija Đukanović podsetio je da je Grad u budžetu za 2019. opredelio 31,2 miliona dinara za rad Narodne kuhinje.

Čuvena “Kobasicijada” u Turiji biće održana od 22-24. februara, a posetiocima će biti predstavljena kobasica dugačka 2035 metara.

https://youtu.be/DKCTQMoBYxw

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Bunjevci obeležili „Dan Dužijance“

Na gradskom trgu pripadnici bunjevačke nacionalne zajednice sinoć su, u prisustvu brojnih gostiju i sugrađana, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *