četvrtak , 19 septembar 2019
Naslovna / Društvo / Đaci Politehničke škole pomagaće korisnicima GC

Đaci Politehničke škole pomagaće korisnicima GC

U Gerontološkom centru potpisan je Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji između ove ustanove i Politehničke škole. Đaci kojima se izrekne mera društveno-korisnog rada, u skladu sa potpisanim ugovorom, dobijaće zaduženja u okviru kojih će pomagati korisnicima Gerontološkog centra.

Iz Gerontološkog centra navode da je cilj da se radi na podizanju međugeneracijske solidarnosti kako kod mladih tako i kod najstarijih sugrađana, pa će ova saradnja biti na obostranu korist.

U ime lokalne samouprave potpisivanje Sporazuma podržala je i članica GV, Natasa Aleksić.

 Iz škole navode da se vaspitne i vaspitno-disciplinske mere najčešće izriču zbog velikog broja neopravdanih časova. Umesto čišćenja dvorišta, te pomaganja pomoćno-tehničkom osoblju, đaci, kojima se izrekne mera društveno-korisnog rada, biće u prilici da pomažu u nabavci korisnicima Gerontološkog centra i da se druže sa njima. Iz škole smatraju da će pomaganje u Gerontološkom centru imati povoljniji efekat na decu u odnosu na mere koje su se do sada sprovodile.

Za sprovođenje ovih mera neophodna je saglasnost roditelja, ali ukoliko roditelj odbije bilo koju meru društveno-korisnog rada škola ima pravo na pokretanje prekršajnog postupka. Sa ciljem podizanja međugeneracijske solidarnosti ove dve ustanove zajedno će obeležiti Mesec međugeneracijske solidarnostiu okviru kog će biti upriličene brojne aktivnosti koje će zajednički realizovati korisnici Gerotološkog centra i svi đaci Politehničke škole.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Info blok 18.09.2019.

Info blok 18.09.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *