subota , 4 jul 2020
Naslovna / Društvo / Divlje deponije najveći problem MZ Peščara

Divlje deponije najveći problem MZ Peščara

 

U cilju poboljšanja uslova stanovanja, svake nedelje ćemo u okviru informativnog programa govoriti o problemima građana i novinama u mesnim zajednicama na teritoriji grada. Prva na redu biće MZ Peščara.

U ovoj Mesnoj zajednici u proteklih šest meseci asvaltirana je Šabačka ulica, renoviran Dom zdravlja i napravljen parking kao i plato ispred ulaza u obdanište kako bi se olakšali prilazi čime je problem prekomernog blata i neasvaltiranih prilaza delimično rešen. Nadležni najavljuju da će nastaviti sa radovima i da očekuju sredstva za Dom kulture za koji imaju završen projekat.

 

Građani sa kojima smo razgovarali rekli su nam da su zadovoljni kvalitetom života u mesnoj zajednici Peščara i da su jedini problemi sa kojima se susreću komšijske nesuglasice, nemarnost građana koji stvaraju deponije smeća i bahatost omladine koja uništava klupe i zelenilo. Zadovoljni su radovima koji su izvršeni u proteklih šest meseci.

Divlje deponije smeća koje predstavljaju problem MZ Peščara se prema rečima sekretara mesne zajednice Ivana Meštera, stvaraju na trasi bivše Bajske pruge. On ističe da se na spornom delu površine, od 2,5 km puta nad kojom niko nema nadležnost, nalazi i kanal da je površina prekrivena korovom, ambrozijom, šibljem i smećem, a da nemogućnost dugoročnog održavanja predstavlja jedan od glavnih problema sa kojima se suočava ova mesna zajednica.

Predsednik Skupštine mesne zajednice Peščara, Aleksandar Ranković ističe da mesna zajednica ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i da su u toku proteklih šest meseci izvršeni radovi koji bi trebalo da olakšaju život građanima ove mesne zajednice, a da će se u narednom periodu raditi na tome da što više građana dobije zdravu pijaću vodu, kao i da se reši problem divljih deponija.

MZ Peščara broji ukupno oko sedam hiljada stanovnika i samostalno postoji već trideset i pet godina.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Smernice za rad na otvorenom pri visokim temperaturama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *