utorak , 31 mart 2020
Naslovna / Društvo / Delegacija Gospodarske komore BiH u poseti RPK

Delegacija Gospodarske komore BiH u poseti RPK

Delegacija Gospodarske komore Federacije BIH juče je posetila Suboticu i tom prilikom održan je sastanak između predstavnika komore BIH i predstavnika RPK. Na sastanku su razgovarali o mogućnostima unapređenja privredne saradnje između BIH i našeg regiona.

Iz RPK poručuju da od 108 zemalja sa kojima naš region sarađuje u oblasti privrede, BiH zauzima 5. mesto. U prethodnoj godini naš region je ostvario izvoz u vrednosti od oko 56 miliona dolara ka BiH i oko 4,5 miliona uvoza.

Velika tržišta nas mogu prepoznati jedino ako radimo u interakciji, poručio je, prilikom jučerašnje posete Subotici, predsednik Gospodarske komore Federacije BiH Marko Šantić. On je dodao da je saradnja moguća u oblasti turizma, poljoprivrede, te metalskog sektora i drvne industrije.

Na proteklom Mostarskom sajmu, zemlja partner je bila Srbija, a na Novosadskom sajmu učestvuje 12 kompanija iz BiH, podsećaju iz RPK, te navode da se nadaju da će u skorijoj budućnosti privrednici iz BiH učestvovati i na Privrednom sajmu u Subotici. Prilikom jučerašnje posete gosti iz BiH su obišli i nekoliko lokalnih preduzeća.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Nove mere Vlade Srbije: Zabrana kretanja vikendom od 15h do 5h, nema šetnje kućnih ljubimaca između 20 i 21h

Svim građanima R. Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su u zemlju ušli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *