nedelja , 22 jul 2018
Naslovna / Društvo / Održani Dani Nikole Tesle

Održani Dani Nikole Tesle

 

U organizaciji Udruženja Ličana „Lika“ proteklog vikenda četvrti put po redu održana je manifestacija „Dani Nikole Tesle“. Povodom 161. godišnjice od rođenja velikog svetskog naučnika na Vodicama je u subotu održan celodnevni, sportsko-zabavni program u kojem su učestvovale sve generacije.

Prvi put, ove godine, manifestacija je trajala dva dana. Drugog dana, na Vodicama kao po tradiciji održana je izložba inovatora, na kojoj su svoja otkrića predstavili pored inovatora iz Subotice i inovatori iz Bečeja, Bačke Palanke i Čelareva, a održano je i takmičenje u sportskim disciplinama poput bacanja kamena s ramena, skoka iz mesta i boćanja.

Manifestacija je imala humanitarni karakter, a ovoga puta pomoć će biti pružena Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom i Udruženju „Tedef“. Prisutnima se obratio i prezviter Ilija Anđelić, koji je pozvao građane da pomognu izgradnju hrama na Prozivci.

U muzičkom delu programa nastupile su učenice Muzičke škole Violeta Radić i Ines Bajić, žensko pevačko društvo „Srma“ i KUD „Krajina“ iz Beograda.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Zakon o izmenama i dopunama zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

 Od 1. jula na snagu je stupio Zakon o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *