nedelja , 12 jul 2020
Naslovna / Društvo / Burna rasprava oko budžeta

Burna rasprava oko budžeta

Na 19. sednici Skupštine grada odbornici su usvojili Izveštaj o ostvarenju budžeta grada za prvih devet meseci tekuće godine, kao i rebalans budžeta. Na današnjoj sednici imenovani su i direktori šest javnih i javno-komunalnih preduzeća.

Gradonačelnik, Bogdan Laban je izjavio da će budžet i ove godine biti realizovan u obimu od oko 90 odsto. On je dodao da je rebalans bio potreban zbog priliva sredstava sa viših nivoa vlasti, te zbog rekonstrukcije NP. Za 2,5 godine u budžet grada slilo se blizu 3 milijarde dinara iz Republike i Pokrajine.

Budžet za prvih devet mesec ostvaren je u obimu od 55 odsto, što je za za oko 10 odsto bolje u odnosu na prošlu godinu. Iz vladajuće koalicije objašnjavaju da su rokovi vezani za rekonstrukciju NP prolongirani zbog neuspešne javne nabavke krajem aprila.

Rebalans budžeta nije podržala opozicija. Šef odborničke grupe “Za pristojnu Suboticu”, Saša Vučinić, poručio je da je rebalans logičan nastavak budžeta koji je donet krajem prethodne godine, a koji, kako kaže, nije realno planiran što pokazuje i ostvarenje od 55 odsto za prvih devet meseci.

Na današnjoj sednici Skupštine grada doneta su rešenja o imenovanju direktora šest javnih i javno-komunalnih preduzeća. U JKP “Čistoća i zelenilo”, JKP ”Pogrebno”, JKP “Parking” i JP “Subotica-trans” nema promena u rukovodstvu. Za novog direktora JKP “Stadion” imenovana Tamara Dimitrovski, a za novog direktora JKP “Subotičke pijace” imenovan je Dejan Ljubisavljević.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

U dvorištu Subotičanina pronđeno 8 ptica strogo zaštićenih vrsta

Po prijavi Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbija, Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *