subota , 6 jun 2020
Naslovna / Kultura / Bitef teatar obeležava 30. godina rada

Bitef teatar obeležava 30. godina rada

Bitef teatar u martu obeležava 30 godina rada. Tim povodom za naredni mesec planirana je premijera predstave M.I.R.A. i tridesetočasovni multimedijalni događaj, ali i gostovanje pozorišta Kostolanji Deže iz Subotice, sa predstavom „U ime boga“, u režiji Andraša Urbana, prenosi portal Ekapija. Takođe, planiran je i filozofski salon: predavanje i predstavljanje leksikona „Moj abecedarijum pozorišta“ svetski poznatog reditelja i osnivača Teatra na Ruru Roberta Čulia.

Andraš Urban režira predstavu M.I.R.A, posvećenu životu i radu osnivača Bitef teatra – Miri Trailović, koja će imati premijeru na dan proslave rođendana Bitef teatra – 3. marta.

Tridesetočasovni multimedijalni događaj – izloženi teatar – izložba u teatru pod nazivom „I dalje u zaveri sa pozorišnim duhom“, zakazan je za 11. i 12. mart i biće podsećanje na bogati rad Bitef teatra od svojih početaka do današnjeg dana.

Filozofski salon Roberta Čulia biće održan 1. aprila u Bitef teatru. Čuli je dugogodišnji prijatelj Bitefa i njegovih osnivača, koji je na festivalu učestvovao sa sedam predstava, a u godini osnivanja teatra dve njegove predstave osvojile su sve nagrade 23. Bitefa.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Filmski festival na Paliću od 8. do 14. avgusta

Ovogodišnje, dvadeset sedmo izdanje Festivala evropskog filma Palić, održaće se u novom terminu, od 8. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *