nedelja , 21 jul 2019
Naslovna / Društvo / Bez vode nema života

Bez vode nema života

Bez vode nema života i zbog toga je bitno ovaj prirodni resurs štedeti i ne prljati ga, poruka je koju su predstavnici JKP “Vodovod i kanalizacija” i Vodne agencije Rogaška Slatina preneli učenicima OŠ “Sečenji Ištvan” u Šabačkoj ulici. Predavanje je organizovano u okviru Ekološko-edukativnog projekta za decu “Aquarius- Vodni agent Dunavske regije” čija je realizacija započeta u ponedeljak.

Učenici prvog i drugog razreda koji slušaju nastavu na Srpskom i Mađarskom nastavnom jeziku u toku prepodneva imali su priliku da se upoznaju sa vodovodnom i kanalizacionom mrežom i kućnim instalacijama kako bi videli put koji voda prolazi da bi stigla u naše slavine. Na ovaj način mališani su naučili zašto nam je voda važna i zašto je bitno da je racionalno trošimo.

U okviru projekta u 8 subotičkih osnovnih škola postavljeni su merači protoka vode kako bi deca iz Subotice mogla da uporede potrošnju vode na dnevnom nivou sa decom iz Dunavskog regiona. Učenici OŠ “Sečenji Ištvan” koji pohađaju nastavu u objektu u Šabačkoj ulici prošle godine su instalirali ovaj uređaj kako bi podstakli decu da štede ovaj prirodni resurs.

Ekološko-edukativni projekat “Aquarius- Vodni agent Dunavske regije” zajednički realizuju Skupština Grada Subotice, JKP “Vodovod i kanalizacija” i Vodna agencija Rogaška Slatina iz Slovenije. Cilj projekta je da decu nižih razreda osnovnih škola nauči da bez vode nema života i da je moramo štedeti i čuvati.

Projekat “Aquarius- Vodni agent Dunavske regije”sprovodi se u Evropi od 2013. godine u nekoliko faza tokom godine, a Subotica se pridružila pre 3 godine.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Info blok 18.07.2019.

Info blok 18.07.2019.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *