Zavičajni dani od 2. do 8. septembra

Manifestacija “Zavičajni dani” biće održana od 2. do 8. septembra, a iz Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga najavljuju bogat kulturno-umetnički program.
Šesti “Zavičajni dani“ počinju u ponedeljak, 2. septembra promocijom knjige “Kuda idu Srbi”, prof. dr Jovana Marića, u Gradskoj biblioteci, a dan kasnije na istom mestu biće održan susret zavičajnih pisaca. Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za utorak, 3. septembra u Velikoj većnici Gradske kuće, od 19h, kada će biti upriličen bogat kulturno-umetnički program.
Nastupi foklornih ansambala, dečijih horova i konferencija beba i ove godine biće održani na gradskom trgu. U petak, 6. septembra u centru grada nastupiće pop grupa “Koktel bend”, dok će dan kasnije, u okviru svečanog zatvaranja manifestacije, nastupiti pevač Željko Šašić. Pslednji dan manifestacije rezervisan je za zavičajni turnir u fudbalu.
U slučaju loših vremenskih uslova programi za 6. i 7. septembar biće održani na sceni “Jadran”, kao i u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”.