EAZA akademija – seminar o dobrobiti životinja u Zoo vrtu Palić

U Zoološkom vrtu Palić u saradnji sa Akademijom za dobrobit i trening životinja EAZA danas je počeo četvorodnevni kurs o dobrobiti životinja. Na radionici i predavanjima učestvuju delegacije iz 11 Zoo vrtova iz zemlje i regiona.

Seminar namenjen unapređenju dobrobiti životinja okupio je četrdeset učesnika iz zooloških vrtova iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Skoplja, Osijeka, Bora, Jagodine, Beograda i Segedina.

Seminar obuhvata teorijski i praktični deo o osnovama dobrobiti, kao i načinima podizanja kvaliteta života stanovnika u zoološkim vrtovima. Učesnici će tokom četiri dana imati priliku da steknu nova znanja od stručnih predavača iz nekoliko zemalja poput Kai Matsona iz Finske, koji sa životinjama radi već četiri decenije.

Ove godine akcenat je na malim majmunima i obogaćivanju njihovog životnog prostora u unutrašnjen i spoljašnjem ispustu, kaže direktorka Zoološkog vrta Palić, Sonja Mandić i dodaje da će životni prostor obogatiti i prstenorepnim lemurima, debrazama i makakijima.

Iz Zoološkog vrta Palić dodaju da je seminar dobra prilika i za sve timaritelje da steknu nova znanja i čuju iskustva iz drugih zooloških vrtova.