Zoo vrt na Paliću ponovo pokrenuo program za usvajanje životinja

Nakon višegodišnje pauze, Zoološki vrt na Paliću ponovo je pokrenuo program za usvajanje njihovih stanovnika, a usvojitelji mogu biti fizička i pravna lica.

Ukoliko ste prilikom šetnje u Zoo vrtu na Paliću videli tablu sa nečijim imenom vrlo je moguće da se prošli pored usvojitelja, a da to niste ni znali. Sada ponovo postoji šansa da neko od ljubitelja životinja usvoji neku od njih koja se nalazi u Zoo vrtu. Kako i šta program usvajanja životinja podrazumeva? Kako objašnjava Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u Zoo vrtu “Palić”, cilj programa jeste da se uplaćenom donacijom ulepša prostor u kojem se usvojena životinja nalazi.

Fizička lica mogu da doniraju iznos od minimum pet hiljada dinara, a u znak zahvalnosti, tabla sa njihovim imenom naći će se upravo kod usvojene životinje, a pored toga, na poklon će dobiti i sezonsku ulazinicu na svoje ime. Iz Zoo vrta poručuju svim potencijalnim usvojiteljima da se prilikom usvajanja potpisuje i ugovor na godinu dana, u kojem se nalaze svi neophodni detalji o samom procesu. Kada je reč o pravnim licima, jedina razlika jeste što oni mogu da biraju između dve kategorije – srebne i zlatne.

Da je program već zaživeo govori i to da Zoološki vrt već ima prve usvojitelje. Nakon par godina, apoteka “Higija SU” odlučila je da ponovo usvoji bele lavove, kako bi im dodatno obogatili prostor u kojem žive. Ukoliko je neko zainteresovan za ovaj program, iz Zoo vrta poručuju da mogu da ih pozovu na broj telefona 024/ 753 – 075 ili da im se obrate putem njihove zvanične fejsbuk stranice.