субота , 28 маја 2022
Naslovna / Društvo / Povećan broj pacijenata sa respiratornim tegobama

Povećan broj pacijenata sa respiratornim tegobama

U proteklih nedelju dana značajno je porastao broj Subotičana koji se javljaju sa respiratornim tegobama u Kovid ambulantu Doma zdravlja. Za protekli vikend je pregledano više od 400 pacijenata, dok je tokom protekle nedelje zabeležen rekordan broj pregleda u jednom danu kada se u ovu ambulantu javilo više od 400 ljudi.

Po rečima koordinatorke Kovid ambulante Doma zdravlja, dr Elizabete Vrane tokom vikenda koji je za nama u ovu ambulantu javio se mnogo veći broj pacijenata nego u prethodnom periodu. Dnevno se na pregled u ovu zdravstvenu ustanovu javlja više od 200 pacijenata, a kovid virus bude potvđen kod više od 100 Subotičana dnevno. U toku prošle nedelje zabeležen je rekordan broj pregleda kada su lekari u ovoj ambulanti pregledali više od 400 pacijenata u toku jednog dana.

Lekari ističu da se pacijenti u Kovid ambulantu javljaju sa blažom kliničkom slikom i to na vreme. U odnosu na raniji period mnogo je manje pacijenata sa upalom pluća te se dnevno do 5 pacijenata šalje u Opštu bolnicu na dalju dijagnostiku i lečenje.

Iz Kovid ambulante ističu da su za lečenje kovid virusa od kraja decembra dostupna dva anitivirotika koja se daju starijima i pacijentima koji imaju hronične bolesti, i to u prvih 5 dana bolesti.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Grad izdaje u zakup 25 poslovnih prostora

Grad Subotica objavio je oglas o davanju u zakup poslovnih prostora na ukupno 25 lokacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.